Ingrédients (pour 4 à 6 personnes):
-200g de petits pois
-20cl eau
-1 cube de bouillon de légumes
-2 banches de menthe
-sel, poivre
Faites cuire les petits pois dans une casserole d'eau bouillante salée pour 7 minutes. Égouttez.
Dans une casserole à part, faites bouillir l'eau avec le bouillon cube. Ajoutez-y les petits pois et les feuilles de menthe. Mixez. Retirez l'excédent d'eau si nécessaire afin que le gaspacho soit bien épais.
Rectifiez l'assaisonnement en ajoutant éventuellement quelques feuilles de menthe. Décorez de morceaux de carottes, de feuilles de roquette et de graines.
Gaspacho is an ideal cold soup for summer to cool off whereas it’s an
appetizer in small glasses or a starter. This gaspacho doesn’t have a Spanish
inspiration, unlike the original recipe, but an English one because it’s made
of green peas and mint. This delicious blend is perfect for summer and you can
savour it solo or with some puff pastry twists.
Ingredients (for 4 to 6 persons):
-1 cup of water
-1 cube of vegetable stock
-2 branches of mint
-salt, pepper
Cook the green peas in a sauce pan of salted boiling water for 7
minutes. Drain.
In another sauce pan, boil the water with the stock. Add the green peas
and the mint leafs. Mix. Take out the excess of water if necessary so the
gaspacho can be thick.
Season with salt and pepper and add a little bit of mint if necessary. Decorate with pieces of carots, leafs of rocket and graines.
1 commentaire:
humm! je me demande bien le gout de cet Gaspacho de petits pois à la menthe!
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