Aujourd'hui, j'ai décidé de la décliner en version apéritive avec des petits choux délicatement garnis au guacamole et au crabe! Pour apporter une pointe d'acidité, j'y ai ajouté un peu de sauce cocktail.
Un apéritif à la fois gourmand et délicat dont vous ne ferez qu'une bouchée!
Mon astuce: pour ajouter un peu de croquant, n'hésitez pas à émincer une cébette et à l'ajouter au guacamole!
Ingrédients (pour 20 petits choux):
Pour les choux:
-60g de farine
-50g de lait
-50g d'eau
-40g de beurre
-2 œufs
-2g de sel du moulin
-1g de sucre
-graines diverses (ici sésame noir et sésame wasabi)
Pour la farce:
-1 gros avocat
-180g de chair de crabe
-1 cébette
-2 cuillères à soupe de jus de citron vert
-3 cuillères à café de sauce cocktail
-1/2 cuillère à café de Tabasco
-sel, poivre
Pour la farce:
-1 gros avocat
-180g de chair de crabe
-1 cébette
-2 cuillères à soupe de jus de citron vert
-3 cuillères à café de sauce cocktail
-1/2 cuillère à café de Tabasco
-sel, poivre
Préchauffez le four à 190°C.
Versez le lait, l'eau, le beurre, le sel et le sucre dans une casserole et portez à ébullition. Hors du feu, ajoutez la farine d'un seul coup. Remettez sur le feu et mélangez avec une spatule afin de dessécher la pâte. Retirez du feu puis laissez reposer 1 minute avant d'incorporer les œufs un à un. Mélangez bien.
Placez la pâte dans une poche à douille puis pochez vos choux au diamètre souhaité sur une feuille de cuisson. Saupoudrez de graines de sésame.
Enfournez pour 15 à 20 minutes en surveillant bien la cuisson. A la sortie du four, laissez-les refroidir sur une grille.
Pendant ce temps, préparez la farce en écrasant l'avocat. Ajoutez-y le jus de citron, le Tabasco, du sel et du poivre, goûtez et rectifiez l'assaisonnement si nécessaire. Émincez finement la cébette et ajoutez-la. Ajoutez-y également les morceaux de crabe puis la sauce cocktail. Mélangez délicatement.
Coupez les têtes des choux puis garnissez-les délicatement avec la farce et recouvrez de leur chapeau. Servez rapidement!
I love choux pastry so much, that I just can't get enough of it! So
tasty and easy to cook in a sweet or savory version, you just have to
use your imagination!
Today, I'm using it in an appetizer with small choux garnished with guacamole and crab! I also added a little bit of cocktail sauce to have a little bit of acidity!
A yummy and tasty appetizer that will be eaten in just a bit!
Pendant ce temps, préparez la farce en écrasant l'avocat. Ajoutez-y le jus de citron, le Tabasco, du sel et du poivre, goûtez et rectifiez l'assaisonnement si nécessaire. Émincez finement la cébette et ajoutez-la. Ajoutez-y également les morceaux de crabe puis la sauce cocktail. Mélangez délicatement.
Coupez les têtes des choux puis garnissez-les délicatement avec la farce et recouvrez de leur chapeau. Servez rapidement!
Today, I'm using it in an appetizer with small choux garnished with guacamole and crab! I also added a little bit of cocktail sauce to have a little bit of acidity!
A yummy and tasty appetizer that will be eaten in just a bit!
My advice: if you want a little bit more crunch, use some minced scallions and add them to the guacamole!
Ingredients (for 20 pieces):
For the choux pastry:
-1/2 cup of flour
-1,8 oz. of water
-1,8 oz. of milk
-1,4 oz. of butter
-2 eggs
-1 pinch of sea salt
-1 pinch of sugar
-graines (here black sesame)
For the stuffing:
-1 big avocado
-6,5 oz. of crab meat
-1 scallion
-2 tablespoons of lime juice
-3 teaspoons of cocktail sauce
-1/2 teaspoon of Tabasco
-salt, pepper
Preheat the oven at 375°F.
Pour the milk, the water, the butter, the salt and the sugar in a saucepan and bring to a boil. Remove from the heat and add the flour all at once. Put back on the heat and stir with a spatula to dry the dough. Remove from the heat and let it set for 1 minute before incorporating the eggs one by one. Stir well. Put the pastry in a pastry bag and set the choux on a baking sheet at the size you wish. Powder with sesame seeds.
Bake for 15 to 20 minutes, keeping an eye on the baking. Once there are out of the oven, let them cool on a grill.
Meanwhile, prepare the stuffing by mashing the avocado. Add the lime juice, the Tabasco, salt and pepper. Correct the seasoning if necessary. Add the crab meat and the cocktail sauce. Stir delicately.
Cut the top of the choix and garnish them delicately with the stuffing and put their top back on.
Serve quickly.
Ingredients (for 20 pieces):
For the choux pastry:
-1/2 cup of flour
-1,8 oz. of water
-1,8 oz. of milk
-1,4 oz. of butter
-2 eggs
-1 pinch of sea salt
-1 pinch of sugar
-graines (here black sesame)
For the stuffing:
-1 big avocado
-6,5 oz. of crab meat
-1 scallion
-2 tablespoons of lime juice
-3 teaspoons of cocktail sauce
-1/2 teaspoon of Tabasco
-salt, pepper
Preheat the oven at 375°F.
Pour the milk, the water, the butter, the salt and the sugar in a saucepan and bring to a boil. Remove from the heat and add the flour all at once. Put back on the heat and stir with a spatula to dry the dough. Remove from the heat and let it set for 1 minute before incorporating the eggs one by one. Stir well. Put the pastry in a pastry bag and set the choux on a baking sheet at the size you wish. Powder with sesame seeds.
Bake for 15 to 20 minutes, keeping an eye on the baking. Once there are out of the oven, let them cool on a grill.
Meanwhile, prepare the stuffing by mashing the avocado. Add the lime juice, the Tabasco, salt and pepper. Correct the seasoning if necessary. Add the crab meat and the cocktail sauce. Stir delicately.
Cut the top of the choix and garnish them delicately with the stuffing and put their top back on.
Serve quickly.
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