Avec le beau temps qui tente timidement de revenir, on a tous des envies de légèreté mais avec du goût!! Je vous propose donc de délicieuses brick au fromage de chèvre frais et à l'ail des ours. Pour l'apéro ou un dîner léger, ces bricks vont vous plaire car elles sont crousti-fondantes mais surtout particulièrement goûteuses! Assez proches du goût du fromage ail et fines herbes, la farce est tout simplement délicieuse et pas trop forte en goût ce qui confirme ma nouvelle passion pour l'ail des ours!
Mon astuce: Vous pouvez remplacer la feuille de brick par de la feuille filo.
Ingrédients (pour 10 pièces):
Mon astuce: Vous pouvez remplacer la feuille de brick par de la feuille filo.
Ingrédients (pour 10 pièces):
-300g de fromage de chèvre frais
-5 feuilles de brick
-1 poignée d'ail des ours (un dizaine de grosses feuilles)
-2 cuillères à soupe de pignon de pin
-1 cuillère à soupe d'huile d'olive
-1 œuf
-sel et poivre du moulin
Préchauffez le four à 200°C.
Placez les pignons de pin sur une feuille de cuisson et faites les dorer quelques instants.
Émincez grossièrement les feuilles d'ail des ours préalablement lavées et séchées.
Préparez la farce en mélangeant le fromage de chèvre frais avec l'huile d'olive, l'ail des ours et les pignons de pin. Rectifiez l'assaisonnement en sel et poivre.
Séparez le blanc du jaune et réservez-les dans des bols séparez.
Coupez les feuilles de brick en deux. A l'aide d'un pinceau, badigeonnez au blanc d’œuf le haut, le bas et les côtés de la feuille de brick pour qu'elle colle mieux. Placez une belle quenelle de farce et effectuez le pliage en cigare en faisant attention que le farce ne puisse pas fuir par les extrémités. Badigeonnez avec le jaune d’œuf et un peu d'eau puis enfournez pour une quinzaine de minutes. Servez chaud avec une salade par exemple!
Since spring is back, I feel like eating lighter and I'm sure you do too, but I still want tasty meals!! So today, I present to you this delicious fresh goat cheese and bear's garlic roll. For an appetizer or a light dinner, these rolls will really please you because there are both tender and crunchy but mostly really tasty!
Close to the garlic and herbs cheese taste, the stuffing is really a delight and not too strong, which confirms my new love for bear's garlic!
My advice: you can use filo leaves instead of brick.
Ingredients (for 10 pieces):
-10,5 oz. of fresh goat cheese
-5 brick leaves
-1 handful of bear's garlic (about 10 big leaves)
-2 tablespoons of pine nuts
-1 tablespoon of olive oil
-1 egg
-salt, pepper
Preheat the oven at 390°F.
Put the pine nuts on a baking sheet and brown them a little bit.
Mince the bear's garlic, previously washed and dried.
Prepare the stuffing by mixing the goat cheese with the olive oil, the bear's garlic and the pine nuts. Season with salt and pepper.
Remove the egg white from the yolk and put each in a different bowl.
Cut the brick leaves in half. With a brush, brush with egg white the top, bottom and sides of each brick leaves so they can stick better. Put about 1 tablespoon of stuffing, and fold to shape it like a cigar and be careful that the stuffing don't run out. Brush with egg yolk and a little bit of water, and cook for about 15 minutes. Serve hot with a salad for example.
Since spring is back, I feel like eating lighter and I'm sure you do too, but I still want tasty meals!! So today, I present to you this delicious fresh goat cheese and bear's garlic roll. For an appetizer or a light dinner, these rolls will really please you because there are both tender and crunchy but mostly really tasty!
Close to the garlic and herbs cheese taste, the stuffing is really a delight and not too strong, which confirms my new love for bear's garlic!
My advice: you can use filo leaves instead of brick.
Ingredients (for 10 pieces):
-10,5 oz. of fresh goat cheese
-5 brick leaves
-1 handful of bear's garlic (about 10 big leaves)
-2 tablespoons of pine nuts
-1 tablespoon of olive oil
-1 egg
-salt, pepper
Preheat the oven at 390°F.
Put the pine nuts on a baking sheet and brown them a little bit.
Mince the bear's garlic, previously washed and dried.
Prepare the stuffing by mixing the goat cheese with the olive oil, the bear's garlic and the pine nuts. Season with salt and pepper.
Remove the egg white from the yolk and put each in a different bowl.
Cut the brick leaves in half. With a brush, brush with egg white the top, bottom and sides of each brick leaves so they can stick better. Put about 1 tablespoon of stuffing, and fold to shape it like a cigar and be careful that the stuffing don't run out. Brush with egg yolk and a little bit of water, and cook for about 15 minutes. Serve hot with a salad for example.
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