Il y a peu, j'ai pu constater que la rhubarbe et le canard se mariaient divinement et j'ai donc voulu recommencer puisque c'est le début de la saison de la rhubarbe et surtout parce qu'à la maison, nous adorons le canard! Cette petite sauce peu sucrée est légèrement acidulée et pourrait séduire même les plus réticents au mélange sucré-salé! Assez rapide à réaliser, cette recette originale saura vous convaincre et vous ravir!
Mon astuce: vous pouvez aussi remplacer le vin blanc par du vin rouge pour un résultat plus tanique mais aussi parfait avec le canard!
Ingrédients (pour 2 personnes):
-1 magret de canard
-160g de rhubarbe (surgelés si hors saison)
-7cl de vin blanc
-2 cuillères à soupe de sucre
-1 cuillère à soupe de sauce Worcester
-1 cuillère à soupe de concentré de tomate
-1 échalote
-10g de gingembre
-1 cuillère à soupe d'huile d'olive
-sel, poivre
Faites chauffer l'huile d'olive dans une casserole. Émincez finement l'échalote et faites la revenir quelques minutes dans l'huile, jusqu'à ce qu'elle soit tendre mais pas colorée.
Pendant ce temps, épluchez puis coupez la rhubarbe en petits tronçons. Ajoutez-les, ainsi que le gingembre, à la casserole pour les faire suer environ 5 minutes, en remuant pour que ça ne colore pas.
Ajoutez le vin, le sucre, la sauce Worcester et le concentré de tomate. Mélangez puis laissez mijoter à couvert pendant une quinzaine de minutes.
Pendant ce temps faites cuire votre magret 10 minutes côté peau et 5 minutes côté chair. Une fois cuit, coupez-le en tranches puis servez bien chaud en le nappant de sauce. Salez et poivrez au dernier moment.
Not so long ago, I have discovered that rhubarb and duck meat are perfect together, so I wanted to try again with a new recipe, since we all love duck at home!!
This not too sweet sauce is lightly sour and will seduce everybody, even those who are not fans of sweet and sour dishes! Quick to cook, you will love this original recipe!
My advice: you can replace the white wine by red, still perfect with duck meat!!
Not so long ago, I have discovered that rhubarb and duck meat are perfect together, so I wanted to try again with a new recipe, since we all love duck at home!!
This not too sweet sauce is lightly sour and will seduce everybody, even those who are not fans of sweet and sour dishes! Quick to cook, you will love this original recipe!
My advice: you can replace the white wine by red, still perfect with duck meat!!
Ingredients (for 2 persons):
-1 duck breast
-5,5 oz of rhubarb (fresh or frozen)
-1/3 cup of white wine
-2 tablespoons of sugar
-1 tablespoon of Worcester sauce
-1 tablespoon of tomato concentrate
-1 shallot
-0,5 oz. of ginger
-1 tablespoon of olive oil
-salt pepper
Heat the olive oil in a saucepan. Mince thinly the shallot and brown it a few minutes in the oil, it mustn't color too much.
Meanwhile, peel and cut the rhubarb into small slices. Add it, as well as the ginger, in the saucepan for about 5 minutes and stir so it won't color. Add the wine, the sugar, the Worcester sauce and the tomato concentrate. Stir and let it simmer for about 15 minutes.
Meanwhile, cook the duck breast 10 minutes on the skin size and 5 on the other size. Once it's cooked, cut it into slices and serve hot with the rhubarb sauce. Season with salt and pepper at the last minute.
-1 duck breast
-5,5 oz of rhubarb (fresh or frozen)
-1/3 cup of white wine
-2 tablespoons of sugar
-1 tablespoon of Worcester sauce
-1 tablespoon of tomato concentrate
-1 shallot
-0,5 oz. of ginger
-1 tablespoon of olive oil
-salt pepper
Heat the olive oil in a saucepan. Mince thinly the shallot and brown it a few minutes in the oil, it mustn't color too much.
Meanwhile, peel and cut the rhubarb into small slices. Add it, as well as the ginger, in the saucepan for about 5 minutes and stir so it won't color. Add the wine, the sugar, the Worcester sauce and the tomato concentrate. Stir and let it simmer for about 15 minutes.
Meanwhile, cook the duck breast 10 minutes on the skin size and 5 on the other size. Once it's cooked, cut it into slices and serve hot with the rhubarb sauce. Season with salt and pepper at the last minute.
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