Ingrédients :
-200g d'olives noires dénoyautées
-100g de thon
-2 gousses d'ail
-5 cuillères à soupe d'huile d'olive
-3 cuillères à soupe de câpres
-2 cuillères à soupe de jus de citron
-1 cuillère à café de concentré de tomates
-poivre
Placez tous les ingrédients dans le bol du mixer et mixez jusqu'à l'obtention de la consistance souhaitée. Ajustez votre assaisonnement si nécessaire en poivre, jus de citron ou huile d'olive.
Dressez cette tapenade dans des cuillères en porcelaine et servez frais ou à température ambiante. Vous pouvez également l'accompagner de toasts frottés à l'ail.
The nice weather is back and it's time to enjoy it with a nice appetizer in the garden or on the balcony! And that's a good thing because this tuna tapenade smells like sunshine with it's delicious olive accents and this nice touch of tuna. A real treat that you can serve in spoons, on bread or also crackers!!
-7 oz of black pitted olives
-3,5 oz of tuna
-3,5 oz of tuna
-2 big garlic cloves
-5 tablespoons of olive oil
-3 tablespoons of capers
-2 tablespoons of lemon juice
-1 teaspoon of tomato concentrate
-pepper
Put all the ingredients in the mixer and mix until you obtain a smooth batter.
Season with pepper and add lemon juice or olive oil if necessary.
Put the tapenade in porcelain spoons and serve fresh or at room temperature. You can also serve it with garlic toasts.
Season with pepper and add lemon juice or olive oil if necessary.
Put the tapenade in porcelain spoons and serve fresh or at room temperature. You can also serve it with garlic toasts.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire