Vous l'aurez sans doute constaté mais aussitôt les fêtes finies, les sites et magazines féminins ont fait fleurir les articles sur les régimes détox... Et malgré le fait que ça m'agace énormément et que je ne supporte pas que l'on me dise quand faire un régime, tout cela m'a donné envie d'une bonne salade!! J'avais très envie de crabe que j'ai alors associé avec la douceur de l'avocat et l'acidité du pamplemousse, le tout relevé par un bon assaisonnement!
Ingrédients (pour 2 personnes)
-2 petits avocats
-1 pamplemousse
-1 boite de chair de crabe
-salade mêlée
-1/2 citron
-1 jaune d’œuf
-1 petite échalote
-1 gousse d'ail
-1,5 cuillères à café de moutarde
-1 cuillère à soupe de persil haché
-vinaigre de vin
-huile d'olive
-Tabasco
-sel, poivre
Coupez les avocats en dés et placez-les dans un bol, arrosez d'un peu de citron et de tabasco puis ajoutez le crabe préalablement égoutté. Émincez l'ail et l'échalote puis ajoutez-les ainsi que le persil. Salez et poivrez. Mélangez délicatement.
Pelez le pamplemousse à vif et coupez le en quartier, conservez le jus qui s'en extraira. Réservez
Préparez la vinaigrette en mélangeant le jaune d’œuf et la moutarde, ajoutez le jus de pamplemousse puis l'huile d'olive en fouettant. Si la sauce n'est pas assez épicée à votre goût ajoutez un peu de vinaigre de vin. Salez et poivrez.
Placez un lit de salade sur chaque assiette, placez au centre de l'assiette le mélange à base d'avocat et les quartiers de pamplemousse autour. Arrosez avec la vinaigrette et servez aussitôt.
Maybe you have noticed but since the holidays are over every feminine website or magazine is wrinting about detox diets.... Well even though it really gets on my nerves when people try to put me on a diet, I have to say that after a while I just wanted to eat a nice yummy salad! I wanted to make a salad with crab so I associated it with the soft taste of avocado and the acid taste of grapefruit and of course the perfect seasonning!!
Ingredients (for 2 persons):
-2 avocados
-1 grapefruit
-1 can of crab flesh
-mixed salad
-1/2 lemon
-1 egg yolk
-1 small shalot
-1 garlic clove
-1,5 tablespoons of mustard
-1 tablespoon of minced parsley
-wine vinegar
-olive oil
-Tabasco
-salt, pepper
Cut the avocados in dices and put them in a bowl, add a little bit of lemon juice and tabasco and the crab flesh. Mince the garlic and shalot and add it as well as the parsley. Season with salt and pepper. Mix delicately.
Peel segment the grapefruit and cut them in quarter, keep the juice aside.
Prepare the dressing by mixing the egg yolk and the mustard, add the grapefruit juice and the olive oil while mixing. If the sauce is not spicy enough, add some vinegar. Season with salt and pepper.
Put a little bit of salad on each plates, in the middle put the avocado mix, the grapefruit quarters all around and then add the dressing. Serve immediately.
Ingredients (for 2 persons):
-2 avocados
-1 grapefruit
-1 can of crab flesh
-mixed salad
-1/2 lemon
-1 egg yolk
-1 small shalot
-1 garlic clove
-1,5 tablespoons of mustard
-1 tablespoon of minced parsley
-wine vinegar
-olive oil
-Tabasco
-salt, pepper
Cut the avocados in dices and put them in a bowl, add a little bit of lemon juice and tabasco and the crab flesh. Mince the garlic and shalot and add it as well as the parsley. Season with salt and pepper. Mix delicately.
Peel segment the grapefruit and cut them in quarter, keep the juice aside.
Prepare the dressing by mixing the egg yolk and the mustard, add the grapefruit juice and the olive oil while mixing. If the sauce is not spicy enough, add some vinegar. Season with salt and pepper.
Put a little bit of salad on each plates, in the middle put the avocado mix, the grapefruit quarters all around and then add the dressing. Serve immediately.
1 commentaire:
Elle me plait bien cette salade...
Enregistrer un commentaire