Les scones sont l'un de mes pêchers mignons pour l'heure du thé, avec un peu de confiture, c'est toujours un régal, sauf qu'aujourd'hui j'ai décidé de vous surprendre avec des scones salés à déguster à l'apéritif par exemple!! Surprenant et délicieux, ces petits scones aux tomates séchées et pignons de pin au bon goût de pesto vont vous permettre de nombreuses associations... Avec de la viande séchées, du jambon, de la mozzarella, de la ricotta, des tomates fraîches, de la roquette, du basilic,... A vous de jouer!
Mon astuce : vous pouvez utiliser du pesto à l'ail des ours à la place du pesto classique!
Ingrédients (pour 12 scones):
Mon astuce : vous pouvez utiliser du pesto à l'ail des ours à la place du pesto classique!
Ingrédients (pour 12 scones):
-250g de farine
-16cl de lait ribot
-65g de beurre froid
-60g de tomates séchées
-3 cuillères à soupe de pesto
-2 cuillères à soupe de pignons de pin
-2 cuillères à café de bicarbonate de soude
Préchauffez le four à 200°C.
Dans un saladier, mélangez la farine et le bicarbonate. Ajoutez-y le beurre froid coupé en petits dés et incorporez-le grossièrement à l'aide d'une fourchette. Ajoutez les tomates séchées préalablement essuyées et coupées en dés ainsi que les pignons de pin puis le lait ribot. Mélangez à peine juste suffisamment pour amalgamer les ingrédients.
Farinez le plan de travail puis formez une boule avec la pâte. Étalez-la en rectangle d'1 cm d'épaisseur. Étalez le pesto puis repliez la pâte trois fois en pressant sur les côtés afin d'empêcher le pesto de sortir de la pâte. Ré-étalez la pâte sur 1,5cm d'épaisseur puis découpez délicatement les scones avec un moule cannelé, aidez-vous d'une spatule pour les poser sur la plaque afin de ne pas les déformer.
Badigeonnez avec un peu de lait puis enfournez pour 10 à 12 minutes. Laissez refroidir avant de déguster!
I love having scones and jam for a merry tea time, but today I want to surprise you with a savory scone recipe for an appetizer for example! Surprising and delicious, these dried tomatoes and pine nuts scones and their delicious pesto taste will allow you so much delicious association.... With dry meat, ham, mozzarella, ricotta, tomatoes, arugula, basil... You can decide!
My advice : you can use a bear's garlic pesto to change!
Ingredients (for 12 scones):
-2 cups of flour
-2/3 cup of buttermilk
-1/4 cuo of cold butter
-2 oz. sundried tomatoes
-3 tablespoons of pesto
-2 tablespoons of pine nuts
-2 teaspoons of baking soda
Preheat the oven at 390°F
In a bowl, stir the flour and the baking soda. Add the cold butter, cut in small dices and incorporate it with a fork. Add the tomatoes cut in dices, add the pine nuts and the buttermilk. Stir just a little bit, enough to have a batter.
Flour the counter and form a dough ball. Spread a rectangle of 1 cm thick. Spread the pesto and fold the dough three times, pressing on the edges, so that the pesto won't escape. Spread once again the dough on 1,5cm thick, and cut delicately the scones with a scone cutter, use a spatula to move them so you won't deform them.
Brush with milk and cook for 10 to 12 minutes. Let it cool before you eat it!!
I love having scones and jam for a merry tea time, but today I want to surprise you with a savory scone recipe for an appetizer for example! Surprising and delicious, these dried tomatoes and pine nuts scones and their delicious pesto taste will allow you so much delicious association.... With dry meat, ham, mozzarella, ricotta, tomatoes, arugula, basil... You can decide!
My advice : you can use a bear's garlic pesto to change!
Ingredients (for 12 scones):
-2 cups of flour
-2/3 cup of buttermilk
-1/4 cuo of cold butter
-2 oz. sundried tomatoes
-3 tablespoons of pesto
-2 tablespoons of pine nuts
-2 teaspoons of baking soda
Preheat the oven at 390°F
In a bowl, stir the flour and the baking soda. Add the cold butter, cut in small dices and incorporate it with a fork. Add the tomatoes cut in dices, add the pine nuts and the buttermilk. Stir just a little bit, enough to have a batter.
Flour the counter and form a dough ball. Spread a rectangle of 1 cm thick. Spread the pesto and fold the dough three times, pressing on the edges, so that the pesto won't escape. Spread once again the dough on 1,5cm thick, and cut delicately the scones with a scone cutter, use a spatula to move them so you won't deform them.
Brush with milk and cook for 10 to 12 minutes. Let it cool before you eat it!!
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