Depuis que je suis enceinte, j'ai envie de manger de bons plats de pâtes, pourtant j'ai longtemps boudé les pâtes, en ayant trop mangé enfant... Aujourd'hui c'est pour moi le synonyme d'un plat rassurant, complet et avec lequel je peux laisser jouer ma créativité!
Pour cette recette, j'ai voulu partir sur du saumon, l'associé a un légume et j'ai choisi le petit pois et surtout une crème savoureuse au bon goût de fromage... Un petit délice rapide à réaliser et qui plaît aux petits comme aux grands!
Ingrédients (pour 4 personnes):
-500g de tagliatelles fraîches
-300g de pavé de saumon frais
-150g de petits pois cuits
-2 échalotes
-30cl de crème fraîche
-100g de parmesan fraîchement râpé + un peu pour le service
-1/2 citron
-2 cuillères à soupe de beurre demi-sel
-1 gousse d'ail
-poivre fraîchement moulu
-sel
Faites cuire le saumon à la vapeur assaisonnez avec le jus d'un demi citron puis émincez-le.
Faites cuire les tagliatelles dans un grand volume d'eau salée selon le temps indiqué, elles doivent être al dente.
Pendant ce temps, faites fondre le beurre dans une grande poêle. Émincez les échalotes et la gousse d'ail et faites cuire environ 2 minutes, jusqu'à ce qu'elles soient tendre. Ajoutez la crème fraîche et portez à bouillon. Baissez le feu puis laissez mijoter encore 3 minutes.
Retirez du feu et ajoutez le parmesan, ajoutez du poivre.
Prélevez et réservez l'équivalent d'une tasse d'eau de cuisson des pâtes puis égouttez-les. Ajoutez les pâtes et la moitié de l'eau de cuisson dans la poêle. Ajoutez le saumon et les petits pois.
Remettez sur le feu moyen, mélangez délicatement afin que la sauce soit homogène et couvre bien les pâtes. Après 5 minutes, retirez du feu et servez immédiatement avec du parmesan râpé et du poivre.
Since I am pregnant, I just love eating a good pasta dish, even tough for a long time it wasn't a favorite, I guess I had too much when I was a child! Today, pasta means a good comforting dish with everything you need for the rest of the day, and the must is that you can be really creative!
Since I am pregnant, I just love eating a good pasta dish, even tough for a long time it wasn't a favorite, I guess I had too much when I was a child! Today, pasta means a good comforting dish with everything you need for the rest of the day, and the must is that you can be really creative!
For this dish, I wanted to cook salmon, associated with a vegetable -here green peas- and with a creamy and cheesy sauce... A real treat that can please all the family!
My advice: you can replace the green peas by broccoli, but cut in small pieces!
Ingredients (for 4 persons):
-17 oz. of fresh fettuccine
-10,5 oz. of fresh salmon
-5 oz. of fresh green peas (cooked)
-2 shallots
-1,5 cups of heavy cream
-3,5 oz. of freshly gratted Parmesan + more to serve
-1/2 lemon
-2 tablespoons of salted butter
-1 garlic clove
-fresh ground pepper
-salt
Steam the salmon and season with a little bit of lemon juice, mince it.
Cook the fettuccine in a big volume of salted water, they must be cooked al dente.
Meanwhile, melt the butter in a big pan. Mince the shallots and the garlic and cook for about 2 minutes until tender. Add the heavy cream and bring to a boil. Lower the heat and cook for 3 more minutes.
Remove from the heat and add the Parmesan and the pepper.
Take about 1 cup of the cooking water from the fettuccine and then drain them. Add the fettuccine and half of the cooking water to the pan. Add the salmon and the green peas.
Put back on the medium heat, stir delicately so the sauce can be homogeneous and coat the fettuccine. After 5 minutes, remove from the heat and serve immediately with fresh Parmesan and pepper.
My advice: you can replace the green peas by broccoli, but cut in small pieces!
Ingredients (for 4 persons):
-17 oz. of fresh fettuccine
-10,5 oz. of fresh salmon
-5 oz. of fresh green peas (cooked)
-2 shallots
-1,5 cups of heavy cream
-3,5 oz. of freshly gratted Parmesan + more to serve
-1/2 lemon
-2 tablespoons of salted butter
-1 garlic clove
-fresh ground pepper
-salt
Steam the salmon and season with a little bit of lemon juice, mince it.
Cook the fettuccine in a big volume of salted water, they must be cooked al dente.
Meanwhile, melt the butter in a big pan. Mince the shallots and the garlic and cook for about 2 minutes until tender. Add the heavy cream and bring to a boil. Lower the heat and cook for 3 more minutes.
Remove from the heat and add the Parmesan and the pepper.
Take about 1 cup of the cooking water from the fettuccine and then drain them. Add the fettuccine and half of the cooking water to the pan. Add the salmon and the green peas.
Put back on the medium heat, stir delicately so the sauce can be homogeneous and coat the fettuccine. After 5 minutes, remove from the heat and serve immediately with fresh Parmesan and pepper.
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